2010. június 22., kedd

Hetero pride, avagy mindenkinek van mire büszkének lenni végre

Bizonyára már sokan hallottatok eme ötletről. Szeptember 4-én az Andrássy úton végigmenetelvén bárki büszkén jelezheti a világnak, hogy heteroszexuális mivoltát nem szégyenli az ország orra alá dörgölni.

Egyébként lehetséges, hogy én is kimegyek a hecc kedvéért a párommal kézen fogva. Ami biztos, hogy mi nem fogunk közösülő mozdulatokat imitálván ugrabugrálni mint valami rossz pornófilmben. Mindemellett biztosan nem fogjuk a nemi szervünket rózsaszín bibliával takargatni... Ugyanis a melegfelvonulások pont ezekkel a torz és feleslegesen provokatív elemekkel vívják ki az ellenszenvet, és nem magával a ténnyel, hogy a bi- és homoszexuális társadalom tagjai vesznek rajta részt.

A melegfelvonulás azért kelt ellenszenvet a többségben, mert eléggé undorító módon próbálják elfogadtatni magukat a világgal. Én speciel csak azt az embert tudom tisztelni, aki elsősorban ember tud maradni, meg tudja tartani a méltóságát és nem kelt feszültséget feleslegesen. Északi szomszédjainknál múlt hónapban elmaradt Gay Pride az ellentüntetések miatt. Ez lett volna Pozsonyban az első hasonló rendezvény. A rendőség állítólag nem tudott teljes biztonságot biztosítani a menetnek. A tüntetők a tradicionális családmodell mellett illetve a meleg deviancia ellen "szólaltak fel" transzparenseik tolmácsolásában. A szlovák parlament pártjai a választások előtt ellenezték azokat a törvényeket, amelyek lehetővé tennék meleg párok összeházasodását, ám az újonnan parlamentbe jutó liberális pártok még okozhatnak meglepetéseket.

kép: bumm.sk


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...