2010. szeptember 2., csütörtök

Ember alakú villanyoszlopok Izlandon

dzn_Land-of-Giants-by-Choi- -Shine-Architects-2 Az izlandi magasfeszültségű vezetékek egyedivé tételére kiírt nemzetközi tervezői versenyén egy amerikai tervezőpáros ember alakú villanyoszlopokkal pályázott. A Choi + Shine Architects tervezőiroda eme tervével díjat is nyert a Bostoni Építészeti Társaság (Boston Society of Architects) Unbuilt Architecture 2010-es versenyén.

.

.

Az oszlopok azonos alkotóelemekből épülnének fel (torzó, fej, karok, lábak), és az egyes részeket mozgékony ízületek kapcsolnák össze. A környező tájhoz igazodva az alakok eltérő testhelyzeteket is felvehetnek, például egy dombon felfelé állhat egy mászó óriás, de akár ki is nyújthatja a karját. A karok és a fej x-, y- és z-tengely irányába történő elmozdításával az alakok interakcióba is kerülhetnek egymással, haladhatnak egymás mellett egy irányba vagy ellentétesen, egymásra pillanthatnak, vagy akár térdre is borulhatnak egy város előtt. (forrás: origo.hu)

Végre egy igazán kreatív ötlet ebben a leegyszerűsödött és fantáziátlan világban.

dzn_Land-of-Giants-by-Choi- -Shine-Architects-4 dzn_Land-of-Giants-by-Choi- -Shine-Architects-3 dzn_Land-of-Giants-by-Choi- -Shine-Architects-6_1000 dzn_Land-of-Giants-by-Choi- -Shine-Architects-10_1000


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...