2011. július 13., szerda

Most már ilyen is van, de minek: RibiSéta

http://slutwalkbudapest.blog.hu/


A téma régi, szinte már unalmas: nők vs. férfiak.

Egyre nagyobb divat úgy öltözködni, úgy viselkedni és úgy beszélni mintha semminek nem lenne következménye, de utólag, amikor megtörténik a szinte már kiprovokált szituáció, akkor pedig megy a sirdogálás... Rengeteg aberrált ember van a világon, ez nem vitás, és bárkivel történhetnek olyan események, melyekért nem feltétlen az áldozat a felelős. De könyörgöm, ha látom, hogy a szomszédhoz betörtek, mert nem zárta az ajtót, akkor az a reakció rá, hogy "azt csinálok, amit akarok, nekem ne mondja meg senki, hogy a saját házam ajtaját zárjam be." Ettől még a rabló vagy elmebeteg, erőszakos és a korlátokat nem ismerő emberek nem fognak nem kirabolni, nem megerőszakolni, nem megverni stb. másokat, hacsak a potenciális áldozat nem figyel, esetleg, ha van rá lehetősége, nem védekezik ez ellen. Egyszerűen ebben a világban mindenkiről a legrosszabbat kell feltételezni.
Tehát, aki nem szeretné, hogy rossz szemmel nézzenek rá, vagy ne adj Isten megerőszakolják, az ne provokálja ki magának a kellemetlen szituációkat. Minden öltözködési és viselkedési normának magvan a maga helye. Tudom, most az a menő, hogy mindenki "sexy bitch" meg a felvonulgatás is nagyon divatos, de a valódi problémák állandó jelleggel háttérbe szorulnak, minél többet kell az embernek akár egy pillanatig is foglalkozni a hasonló "zseniális" megmozdulásokkal.

Az emberiségnek, országunknak, nemzetünknek ennél sokkal nagyobb problémái vannak, hogy foglalkozni kelljen egy csapat könnyűvérű, feltűnési mániában szenvedő nőcske magamutogatásával esélyegyenlőség jegyében... Sok olyan téma van, ami ellen fel lehet venni a harcot, de egy ilyen kreált probléma nem hiszem, hogy ezek közé tartozik.



Egyébként, ha nem ilyen közönségesen adnák elő a témát, illetve nem RibiSétának neveznék, akkor még talán jó is lenne, hiszen nemi erőszakos bűncselekmény áldozata sokszor gyerekek, akik természetesen nem így vívják ki maguk ellen a sorsot, mint akiket kritizálok éppen. Ahogy már említettem, sajnos sok a világon az aberrált alak.


nem is értem, minek írtam ezt a bejegyzést...................................








3 megjegyzés:

  1. Ha neked annyi jön le ebből az egészből , hogy könnyű nőcskék mutogatják magukat nagy unalmukban, akkor sajnálatra méltó vagy. A séta nem erről szólt, hanem felhívja az áldozatokra ás áldozat hibáztatásra a figyelmet.

    VálaszTörlés
  2. Légy szíves, mielőtt megjegyzést írsz egy cikkhez, azt olvasd is végig és ne csak a címét. Ha tudsz bármiféle ellenérvet azzal kapcsolatban, amit írtam, akkor kíváncsian várom. Segíts megértenem, hogy ennek az egésznek mi az értelme véleményed szerint és mitől lesz ettől bárkinek jobb? Mert szerintem ez egy ostoba formáa egy ennyire komoly és borzalmas dolog elleni tiltakozásra. Másrészt, ha csak a felvonulókat látnám az utcán, akkor nekem baromira nem jönne le, hogy ezzel mit akarnak elérni.

    Kíváncsian várom tartalmas válaszodat

    VálaszTörlés
  3. Kedves Névtelen!

    Szeretnék magam is reagálni furcsa hangvételű és beszűkült kommentárodra. Az élet azon az elven üzemel, hogy aki kéri a pofont az hamar megkapja, sokszor még az ártatlanok is! Amikor pár ostoba, liberális, világbéke-faszkodós idealista kimegy az utcára „ribinek” öltözve azzal semmit nem old meg. Sőt, még azt hinti el a köztudatban, hogy a deviáns öltözködés és viselkedés normális, nem mellesleg ugyanezt éri el csak a pesti buziparádé is.

    Attól, hogy te meg pár bohóc kimentek játszani az agyatokat, még lesznek emberek szexuális erőszak áldozatául! Törvénnyel, annak betartatásával lehet szabályozni, nem pedig a kurvulást propagáló ganajkodással a bűncselekményeket.

    Arra kéne felhívni a figyelmet, hogy a lányok ne provokálják ki maguknak a borzalmas helyzeteket, ha mégis ártatlan áldozatok lesznek, miként védhetik meg magukat, esetleg, hogy oltalmazza őket a rendszer, miként kapják el a tetteseket.

    A többi vicc és szájtépés.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...