2012. augusztus 14., kedd

Macska krimi - a folytatás

Két hete írtam arról, miképp tűnt egy egymás után 3 kismacskánk is pár nap leforgása alatt. Ha nem olvastad az előzményeket, akkor ITT elolvadhatod a korábbi cikket a részletekről.

Pár napja azonban újabb fejlemények történtek az ügyben. Két hétig az egyetlen túlélő kismacskát úgy féltettük, mint a szemünk fényét. Állandó jelleggel szemmel tartottuk, csak az etetésnél vittük ki az anyjához a teraszra, aztán azonnal behoztuk a picit a konyhába, estére pedig a pincébe. A kicsik likvidálásával vádolt fehér macskát sikerült elkergetnünk, konkrétan rá lett egyet csapva a fenekére és vissza lett dobva a feltételezett gazdájához. Azóta nem láttuk.

Pár napja, amikor kint reggeliztem a teraszon, arra lettem figyelmes, hogy az anyamacska felkapja picinyét és viszi a házunk melletti telekre az egyik istálló irányába. Az egyik törött ablakon keresztül gyakorlott mozdulattal, pofájában a kicsit tartva, beugrott az építménybe, majd kicsinyét egy régi fiókba helyezte, melyben egy öreg párna biztosított kényelmet. Tegnap alaposabban is megnéztük a fiókot és mit látunk? Volt benne még egy kiscica :)

Valószínűleg az történhetett tehát, hogy az elsőként eltűnt cicát elvitte valaki vagy valami (talán a rejtélyes fehér színű idegen) és hogy a többinek ne essen baja, az anyukájuk biztonságosabb helyre akarta őket vinni. Az pedig csak szörnyű véletlen, hogy az egyik megbetegedett és elpusztult. 

Szóval nagyjából megoldódott a nagy rejtély, bár a történet egyes részeit még mindig homály fedi, de mivel az ügy résztvevőit kihallgatni úgysem tudjuk és a picik is biztonságban fejlődhetnek, így talán pontot tehetünk a sztori végére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...