2012. augusztus 18., szombat

Oltassa magát hízás ellen!

Az amerikai Braasch Biotech cég kutatói kifejlesztettek egy olyan oltóanyagot, mely megvéd az elhízástól hizlaló ételek fogyasztása mellett is. Ezzel sok súlyproblémától szenvedő ember életét változtathatják meg és az új módszer számos olyan betegségre jelenthet megoldást, melyeket a túlsúly okozhat vagy fokozhat.

A kutatók abból indultak ki az oltóanyag kifejlesztésénél, hogy a szomatosztatin a növekedési hormon szekrécióját gátolja, ami fokozhatná az anyagcserét és így súlycsökkenés valósulhatna meg. Tehát az új módszer lényege az, hogy a szomatosztatin egy módosított formáját adnak be injekció formájában, amely a természetes szomatosztatin hatását ellenanyagok termelése útján fékezi. Így a növekedési hormon és az inzulinszerű növekedési faktor hatása érvényesülhet, tehát a gyorsabb anyagcsere segítségével a testsúly csökken.

A szert eddig csak kísérleti egereken tesztelték, de a kutatások elképesztő eredményeket mutatnak. A tesztek során tíz-tíz hím egérből álló csoportot hizlaltak nyolc héten keresztül zsírban gazdag táppal. A rágcsálók egy csoportját ezután beoltották a módosított szomatosztatinnal, a másik csoport tagjai pedig konyhasóoldatot kaptak. Az injekciózást a 22. napon megismételték, és az egerek ugyanazt a hizlaló kosztot ették hat héten keresztül.  A kísérleti anyaggal kezelt egerek súlya tíz százalékkal csökkent, miközben a hormonszintjük nem változott, a sóinjekció ellenben nem gátolta a további hízást.

Embereken még ugyan nem vizsgálták a szert, szóval az igazi csoda még várat magára és ugyebár még azt sem lehet tudni, hogy mennyibe fog kerülni a varázsinjekció, illetve, hogy még hány évnek kell eltelnie a forgalomba hozatalig. Addig pedig marad a hosszas fogyókúra koplalással és sok-sok testmozgással.

Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...