2010. február 17., szerda

Zsidó férfi találta fel Auschwitz gyilkos gázát

Manapság egy igazán trendi lény nem engedheti meg magának, hogy rendszeresen ne emlékezzen meg az egyetlen igazi fájdalomról: holokausztról, különben náci! Én kikérem magamnak, hogy náci lennék ezért megteszem.

haber Az Auschwitzban egyes nézetek szerint gyilkolásra használt gázt, az úgynevezett Zyklon–B egy zsidó férfi találta fel. Egy bizonyos Nobel-díjas Fritz Haber 1920-ban. Az anyag eredetileg rovarirtó szernek született és bizonyos racionálisabb feltételezések szerint inkább erre is használták elgázosítás helyett a táborokban. Mindenesetre az vitathatatlan tény, hogy a Zyklon–B elengedhetetlen ellenszere volt a pusztító tífuszt terjesztő tetvek ellen.

Használata elengedhetetlen volt, hiszen rengetegen pusztultak el Auschwitzban a fertőző betegség miatt. Többek közt 1945-ben a fiatal zsidószármazású Kertész Imre (író), ki aztán meg is írta tábori élményeit és ezért Nobel-díjat kapott. Továbbá Anne Frank és nővére is tífuszban hunytak el.

Mindenesetre javaslom a zsidó közösségeknek, hogy a MÁV Zrt. deportálásban való segédkezésének pere után indítsanak pert a kémikusokkal, a Nobel-díjasokkal és a zsidókkal szemben is a bűnökért. Továbbá nyúzassák le még a bőrt is Fritz Haber minden élő rokonáról és azoknak ismerőseiről. Ezentúl amennyiben kérhetem, és ez lehetséges: legyenek kedvesek rólam is, hisz lelkiismeretfurdalásom van a bűnöm miatt, hogy nem születtem korábban és nem akadályoztam meg a holokausztot. Előre is köszönöm.

(Mindazonáltal tiszteletben tartom a normális együtt érzők és hozzátartozók lelki gyötrelmeit és osztozom velük gyászukban.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...