2011. július 28., csütörtök

Nagyra nőtt állatkák

Socrates, a cica

giant-cat Socrates neve az ókori görög kultúra és e név eredeti viselőjének szellemi nagyságát juttatta eszünkbe… de csak mostanáig! Ugyanis a név új viselője inkább testméreteit illetően érdemelheti ki a hatalmas jelzőt.
Testsúlya 10 kg, tehát egy normál macska súlyának kétszerese. Az ötéves brit cicus gazdája, elmondása szerint, kedvence hosszú szőrzete miatt sok időbe telt, mire észre tudta venni, hogy macskája kezd túlsúlyos lenni. Ahogy a képen is látszik, a sok sajtos és hagymás chips megette a hatását…


Gian George (Óriás György), a kuytus

gian_dog_george - Súly: 108 kg
- Testhossz: 220 cm
George tavaly került be a Guiness rekordok könyvébe, és így neki adhatta át “trónját a nála fél méterrel rövidebb testhosszal rendelkező Titan nevű gigaeb. Az arizóniai csodakutya étvágya megdöbbentő, bár méreteiből adódóan elfogadható: 50-60 kg kutyaeledel úgy el tud tűnni az állat emésztőrendszerében, mint annak a rendje.


Herman, a nyuszkó

Herman_the_german_giant - Súly: 7.7 kg
- Testhossz: kb. 1 m
(ebbe beletartozik füleinek hossza, melyek egyenként 21 cm-esek, ami lényegében egy normál méretű nyúl teljes testhosszát jelenti)
A német óriásnyuszi egy új tenyésztési forma meglepően jól sikerült példánya. A speciális tenyésztés célja az volt, hogy minél több húst “adó” nyulak szülessenek. Gazdája, Hans Wagner elmondása szerint Herman étvágya is figyelemre méltó, hiszen a szupernyuszi naponta több, mint 2kg ételt fogyaszt el minden probléma nélkül.


Rudi, a nyuszi

gigantism-minorcan-lagomorph - Súly: 8.7 kg
- Testhossz: ?
Herman se egy tipikus pici példány fajtársai között, ám Rudi, a szintén német óriás képes volt túlszárnyalni még ezt a teljesítményt is. Róla sajnos nem találtam túl sok szöveges információt, ahogy észrevettem, valamilyen furcsa oknál fogva Herman népszerűbb a netezők körében. Videót viszont találtam:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...