2011. július 29., péntek

Démoni szex és Biblia?

Most mindenki elszörnyed ennek hallatán, micsoda egy állat ez a „Zarándok”, de ez nem az én agyszüleményem.

Egy talán nem annyira közismert történetet említenék, miszerint nem Éva volt a bibliai Ádám első párja bizonyos nem kanonizált dokumentumok szerint, hanem egy embernő, aki később démonná lett.

A „mondakör” szerint Isten a teremtést követően Ádám magányának elűzésére porból, akár az első férfit, megteremtette a vele azonos rangú társat, Lilithet. Lilith neve források szerint annyit tesz: sötétség. A férfi pedig uralma alá akarta hajtani, és azt mondta neki „feküdj alám”. Lilith nem lelkesedett a gondolatért, hogy alárendelje magát Ádámnak, ezért őt faképnél hagyva elvándorolt. Sok a témában szakértő, még úgy is definiálja ezt az eseményt, hogy Lilith az Ádámmal való egyenrangúságáért harcolt még ilyenformán. Majd Lilith elhatározta, hogy kimondja az ókorban szájra vehetetlen nevet. Isten héber nevét: JHVH (vagy YHWH יהוה). Ezáltal akkora plusz erőt kapott, hogy azon nyomban felszállott a mennyekbe.

Az Úr rá próbálta venni, hogy menjen vissza Ádám mellé a Paradicsomba, de a nő makacs volt és hajthatatlan. Akkor az Úr azt mondta – Vagy visszamész, vagy minden nap 100 gyermeked hal meg! -. Csak nem tért vissza. Ezek után megteremtette Isten Ádám bordájából az új nőt, ki az ő részeként már engedelmes volt felé, egyes tézisek szerint már alárendelhető volt. Nekem személy szerint ez így kevéssé rokonszenves.

Gyermekei halálba küldése révén, és gondolom én engedetlensége miatt, mégis a kárhozottak sorsára jutott, és a kétségbeesett Lilith ezentúl járt kísérten. Gyermekei elvesztését megbosszulva halálos gyermekbetegségeket hozott a világraés erotikus aktusba csalta az egyedülálló férfiakat, hogy pótolja folyamatosan megsemmisülő démonivadékait.

Természetesen vannak részletekben eltérő tézisek Lilith kapcsán.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...