2012. január 8., vasárnap

Telefon blogger?

Rég említést szerettem volna tenni az Androidon futó Blogger alkalmazások nyújtotta fantasztikus új lehetőségeiről. Már amennyire újak ezek... Mert az igazság az, hogy én magam is egy éve barátkozom a technológia nyújtotta lehetőségekkel. Kezdetnem idegenek és nem kihasználhatónak sejtett a lehetőség.
Viszont mára odáig jutottam, hogy én is gyakorta használom a módszert és kísérletezek vele.

A nagy előnyök

Jóesetben a bloggolás egyik fő célkitűzése a folyamatosság és az aktualitás. Ami sajnos nálunk korántsem érvényesül, de ezen új lehetőségek palettáját segítségül hívva akár módunk is volna minderre. Gondold el, bárhonnan és nem mellesleg bármikor ejthetsz meg bejegyzéseket, amikor csak szeretnél méghozzá egy akkora eszköz segítségével, ami a zsebedben is könnyűszerrel megfér. Ezesetben én mobiltelefonról posztolok az ágyból hanyattfekve, éppenséggel lehetnék Kassán, Kolozsvárott ugyanúgy mint Fóton.
Az sem mellékes: a bejegyzésemet azonnal megspékelhetném a helyszínen készített mobil fotómmal.


Hátrányok

Sokan eleve rettegnek az érintős kijelzőjű dolgoktól arra hivatkozva, hogy nehezen használhatóak. Ez csak részigazság. Kezdetben mindennel nehezebben boldogulunk, ami új. Bizonyos, hogy kevesen szeretnénk regényt írni táblagépen, esetleg okostelefonon, billentyűzet nélkülözésével, pusztán a képernyő nyomkodásával. Mégis azt kell állítanom, hogy a különféle letöltő billentyű felületek révén egész komoly írási sebességet van módunkban elérni, pláne miután hozzászoktunk az ujjcsúsztatásos gépírási módokhoz. Természetesen azért ez még nem a tízujjas vakongépelés sebességével lesz azonos, de már kellemesen használható és élvezetes kedvtelés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...