2012. március 18., vasárnap

Mindenre van pénz, csak fővárosi tömegközlekedésre és egyéb mellékes létfontosságú dologra nincs

A Parlament és a mellette lévő tér "csinosítására" bármikor elő tudnak rántani a zsebükből pár milliócskát, de a MALÉV-et sajnos nem tudták megmenteni, emellett pedig a fővárosi tömegközlekedés is csőd közeli állapotban van... Ez Magyarország, ahol a fontossági sorrend fogalma mára már teljesen más értelmet kapott.


A hónap elején megkezdődött a fővárosi Kossuth Lajos tér háború előtti arculatának visszaállítása. A tervek szerint mélygarázst és látogatóközpontot fognak kiépíteni hangulatos parkkal, ahonnan az autók ki lesznek tiltva. Egy nap alatt kivágtak 76 fát és 480 négyzetméter cserjét az elkerített területen (az engedélyt tehát rekordgyorsasággal kapták meg, mintha életbevágó lenne) és a legtöbb szobor is valószínűleg le lesz cserélve, vagy át lesz helyezve. Előreláthatóan 2014-re végeznek a munkálatokkal.

Ez mind-mind szép és jó, csak az ember belegondol, hogy hányszor hallja a politikusoktól, hogy ilyen-olyan megszorításokra van szükség, mert nincs pénz és az ország úszik az adósságban... és erre tessék, egy újabb projekt, amire viszont akad némi vésztartalék ha kell, ha nem... majd az adózó állampolgárok, a lelketlen robotok kifizetik az árát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...